• posnetki (1).JPG
  • posnetki (5).jpg
  • posnetki (6).JPG
  • posnetki (7).jpg
  • posnetki (8).jpg
  • posnetki (9).jpg
  • posnetki (10).jpg
  • posnetki (11).jpg
  • posnetki (12).jpg
  • posnetki (13).jpg
  • posnetki (14).jpg

Člani tamburaškega orkestra

 

JanezCampa1W

Janez Čampa - 2. BRAČ

Živi v Sodražici in ima petčlansko družino.Z glasbo se zelo rad ukvarja. Že v osnovni šoli je igral tamburice. Leta 2004, ob pomladitvi članov, se je tudi on pridružil sodraškim tamburašem in s tem ohranil tradicijo, saj je tamburice igral tudi njegov oče.
JanezCampaW
MarkLesar1W

Marko Lesar - 1. BRAČ

 Rojen 24.2.1985 v Ljubljani. Stanuje v majhni vasici Slatnik. Po poklicu je elektrotehnik, zaposlen v podjetju Inotherm. Igrati je začel predvsem zaradi veselja do glasbe.

MarkoLesarW
DamjanMatkoW

Damjan Matko - ČELO BRAČ

Rojen 3.januara 1976 v Ljubljani.Končal srednjo šolo za avtoelektričarja in sedaj opravlja ta poklic  pri Volvo Truck v Ljubljani. Od letošnjega leta tudi poročen in oče enoletnega sina.Že od mladosti ima rad glasbo vendar zaradi poklica ki ga je opravljal prej ni bilo časa se bolj posvetiti glasbi.

DamjanMatko1W
BorisMatelic1W

Boris Matelič - 3. BRAČ

V orkestru je od leta 2005. Rodil se je 5.3.1976 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskoval v Sodražici, nato pa je nadaljeval šolanje v Ljubljani.Sedaj dela kot serviser omrežja v UPC Telemach. Je poročen in ima dve hčerki. V 3. razredu osnovne šole se je vpisal v glasbeno šolo, kjer je končal šolo za harmoniko in kitaro. Poleg igranja tamburice še tekmovalno balina, rekreativno pa se ukvarja z nogometom in smučanjem.

BorisMatelicW
Janez Prijatelj1W

Janez Prijatelj - 2. BUGARIA

Star je 20 let. po poklicu elektrotehnik, elektronik, trenutno obiskuje višjo šolo za telekomunikacije. Njegova hobija sta glasba in šport. V orkestru je začel igrati pred kratkim, navdušil pa ga je njegov prijatelj Rok, tudi član orkestra. Bugaria je zelo podobna kitari, le da ima 3 ali 4 strune. V večini primerov bugaria igra kontro berdi oz. basu. Zvok pa je malo višji od kitarskega.

Janez PrijateljW
JozeKosmrlj1W

Jože Košmrlj - KONTRABAS, BERDA

Rojen 17.3.1957. Po poklicu je strojni tehnik. Mladost je preživel na Gori, sedaj pa je že pravi Sodražan, saj tukaj živi s svojo šestčlansko družino že 28 let. Včasih nogomet in smučarski skoki, če pa ga danes vprašate, kateri je trenutno njegov najljubši hobi, bo kot iz topa odgovoril: tamburice. Ob bok tamburicam pa se velikokrat postavi tudi balinanje. Sicer pa se poklicno ukvarja z lesostrugarstvom.
JozeKosmrljW
JaniLovsin1W

Jani Lovšin - 1. Brač

Rodil se je 1. junija 1983 v Ljubljani. Po končani osnovni šoli, ki jo je obiskoval v Ribnici, se je vpisal na Srednjo zdravstveno šolo v Ljubljani, jo z nekaj truda tudi uspešno zaključil in pridobil naziv zdravstveni tehnik. Pridobljeno znanje pridno nadgrajuje z izkušnjami, ki mu jih nudi vsakodnevno delo na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani.
Z glasbo se je pobližje srečal že v osnovnošolskih letih, ko se je v ribniški glasbeni šoli učil igranja na klarinet, ki ga je potem zamenjal za harmoniko. Čez nekaj let se je raje posvetil petju. Najprej je svoj glas posodil komornem zboru p. Stanislava Škrabca, in moški zasedbi d′Gamabis, danes pa je član tamburašev.
JaniLovsinW
PeterFajdiga1W

Peter Fajdiga - 1. BISERNICA

Rojen 19.10.1978 v Ljubljani. Živi v majhni prijetni vasici Nova Štifta pri Sodražici. Po poklicu je natakar v gostinstvu. V veliko veselje mu je igranje kitare. Tako ga je leta 2003 pot pripeljala k orkestru, kjer še danes igra najmanjši inštrument.

PeterFajdigaW
PrimozLovsin1W

Primož Lovšin - 2. BISERNICA

Rojen 21.1.1983 v Ljubljani. Najstarejši otrok, poleg dveh sester mu v otroštvu ni bilo nikoli dolgčas. Že v osnovni šoli se je srečal z glasbo. V glasbeni šoli Ribnica je igral klarinet. V četrtem razredu osnovne šolese je priključil Ribniški pihalni godbi, kjer še vedno igra klarinet. Končal je srednjo zdravstveno šolo, sedaj končuje visoko šolo za zdravstvo - smer radiologija. Poleg zasedbe d'Gamabis in ribniškega pihalnega orkestra je tudi član tamburaškega orkestra Sodražica. Igra vrsto inštrumentov, od kitare do pozavne, bisernice, brača, pa še kaj bi se našlo. Njegova največja ljubezen pa ostaja kitara. Rad sprejema nove izzive, predvsem na področju glasbe ali študija. Obstaja samo en problem: dan je prekratek.
PrimozLovsinW
Miha Lusin1

Miha LUŠIN - 1. BUGARIJA

Rojen 4.4.1985 v Ljubljani. V osnovni šoli, ki jo je obiskoval v Sodražici, se je prvič seznanil z glasbo, saj se je šest let učil igranja na harmoniko. Ko se je vpisal v gimnazijo Kočevje, se je sam naučil igranja na kitaro, ki skupaj z njegovim petjem popestri marsikatero druženje s prijatelji. Trenutno zaključuje študij elektrotehnike v Ljubljani. Svoj glas je pridno izpopolnjeval v mladinski pevski skupini I.K.S, v Komornem zboru p. Stanislav Škrabec, na urah solopetja v Ribnici ter v kvartetih, v katere se ga zvabili njegovi prijatelji. Tamburaškemu orkestru se je pridružil v začetku leta 2010, kjer veselo brenka na svojo bugario.

Miha Lusin2

Statistika spletne strani

039068
Danes:Danes:14
Včeraj:Včeraj:21
Ta teden:Ta teden:192
Ta mesec:Ta mesec:745
Skupaj:Skupaj:39068
Statistik created: 2017-10-22T08:50:26+02:00
54Dot81Dot108Dot205

| TAMBURAŠKI ORKESTER-SODRAŽICA| 

Izdelano November © 2013. Stran je avtorsko zaščitena.